920a

Kiel, jurk en nachtpon

Let erop, dat het patroon bij het overnemen voor de kiel, de jurk of de nachtpon een andere lengte moet krijgen. Als er elastiek in de mouwen moet komen, knip dan 1 cm extra zoom aan voor het tunneltje. Het tunneltje kan ook van biaisband gemaakt worden.

91g

9g

Mouwen met elastiek op de polsen

Jas of mantel

De volledige beschrijving begint bovenaan deze pagina.

920

Op basis van het kielpatroon kan een jas of jack gemaakt worden. Wordt de lengte van het jurkpatroon genomen, dan wordt het een mantel.

Knip het patroon een keer extra uit stof die tot voering kan dienen. Als de jas of het jack niet gevoerd worden, knip dan een beleg voor beide voorpanden van 6 cm breed voor een overslag. Kijk hoe dit kan bij het patroon en de naaibeschrijving van het bloesje nr. 7.

Klik hier voor het patroon van de capuchon:

92g

Mouwen met een omslag

Voor mouwen met een omslag wordt 2 cm aan de mouwen van de buitenstof geknipt, de mouwen van de voeringstof worden 2 cm korter geknipt.

Jack met boorden afgewerkt

Op basis van het kielpatroon kan ook een jack gemaakt worden. Knip op de plaatsen waar een boord langs komt, het patroon zonder naadtoeslagen uit de stof.

Jack met elastiek in de onderzoom

In plaats van een onderboord kan in de onderkant van het jack een zoom met elastiek gemaakt worden. Knip hiervoor het jack enkele centimeters langer voor de zoom.

print deze pagina...

-2019  Marjolein van Leeuwen, Conny Dekker, Janneke Rosenbrand en Wilfried Nauta.

forum - contact