De verschillende soorten Zonnekindpoppen 

Over de Zonnekindpoppen  

24bKnooppop

Vroeger gaf men wel een geknoopte lap als pop aan een kind. Onze Knooppop voor de allerkleinsten, wordt gemaakt van een lapje zijde of flanel in een zachte, effen kleur. Hierin wordt van schapenwol in tricot een mooi rond hoofdje gevormd. De rest van het lapje is een vage aanduiding van de menselijke gestalte, met eventueel twee punten geknoopt tot handjes.

25bKnuffelpopje

Het Knuffelpopje voor de peuter, die begint te lopen, wordt gemaakt met een vast pakje van katoenen tricot. Het lijfje is knuffelzacht. Het gezicht heeft een warme huidskleur. Het haar is eenvoudig. Het stralende van het kleine kind kan tot uitdrukking worden gebracht door plukjes haar, die van het hoofd afstaan. De handjes zijn huidkleurig en hun vorm is zo, dat ze open zijn. Het popje reikt, net als de peuter, naar de wereld om zich heen.

26bLijs

De Lijs is een pop voor de kleuter, die er heerlijk mee zal kunnen spelen en rondsjouwen. Voor het vaak uitbundige spel van de kleuter is deze sterke pop ontworpen. Er zijn grote en kleine Lijzen. Ze kunnen aan- en uitgekleed worden met eenvoudige kleertjes.

27bPoppenkind

Het Poppenkind is de pop voor het schoolkind, vanaf een jaar of zes. De houding van deze pop is net als die van het kind zelf. Rechtop, zelfbewust en gericht op de wereld. Het Poppenkind heeft apart aangezette ledematen, die kunnen draaien en in een gekozen stand blijven staan. De pop krijgt meer iets persoonlijks, het wordt bijvoorbeeld duidelijker of het een jongetje of een meisje is. De haren zijn meer een echt kapsel. De kleding vraagt bij het aan- en uitdoen meer vaardigheid van het kind en heeft meer details. Ook het Poppenkind is er in twee maten.

28bSpeelbaby

De Speelbaby is voor het grote kind. In de loop van de schooltijd groeit het kind steeds meer uit de vrije fantasie waarmee het van elke pop een baby kon maken. Het kind krijgt steeds meer behoefte aan ”echt” speelgoed. De Speelbaby is een pop die de indruk geeft van een echte baby, zacht en warm als een echt kindje en door zijn grootte heeft hij ook een flink gewicht. Deze pop kan echte babykleertjes aan.