Zonnekindpoppen 

Over de Zonnekindpoppen  

Bij alle volkeren en in alle tijden vinden we poppen. Een pop verbeeldt datgene, wat we als beeld van de mens beleven.

Zonnekindpoppen zijn poppen om mee te spelen, om van te houden en mee te knuffelen. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen: zijde, katoen en wol en worden gevuld met gewassen en geplozen schapenwol, waardoor ze zacht en warm aanvoelen. De tricot waarvan de Zonnekindpoppen zijn gemaakt is er in verschillende warme huidtinten. Het hoofd staat stevig op de romp, de armen en benen zijn beweeglijk. Details zoals oren, neus, vingers, tenen en navel worden bewust weggelaten, om het kind te stimuleren zijn fantasie te gebruiken. De poppen zijn speciaal ontworpen om het kind de mogelijkheid te bieden met de pop alle soorten gevoelens uit te spelen. Ze zijn veilig en knuffelsterk.

In elke leeftijdsfase speelt een kind anders en zal het ook ander speelgoed nodig hebben. De Zonnekindpoppen vormen een reeks. Hoe ouder het kind, hoe meer vorm de gestalte van de Zonnekindpop kan hebben.
Elk speelgoed, dat het kind de mogelijkheid biedt innerlijk actief te worden in zijn fantasie, is pas echt speel’goed’. De gezichtsuitdrukking van de Zonnekindpoppen is neutraal en vaag aangebracht, meestal met kleurpotlood. Het kind wordt in zijn fantasie aangesproken om de pop te laten lachen, huilen of slapen.

Wezenlijk voor de eerste zeven jaren van het zich ontwikkelende kind is, dat het in zijn belevingen nog geheel gebonden is aan de omgeving. Onbewust opgenomen indrukken dringen diep door in het organisme en onderbewustzijn. Daarom moeten we hoge eisen stellen aan de kwaliteit van alles in de omgeving van het kind. Materialen uit de planten- en dierenwereld behouden, als ze weinig bewerkingen ondergaan, hun natuurlijke levenskwaliteit. Daardoor ook hebben ze een grote aantrekkingskracht op het kind. Voor en gezonde ontwikkeling van het kind en in het bijzonder het tastzintuig, zijn natuurlijke materialen onontbeerlijk